Loanland tackar för sig


Ett mail damp ned i mailboxen igår. Det var från Loanland som tyvär meddelade att de nu blir tvungen att packa ihop. Antalet medlemmar är bara 20 000st men det behövdes runt 200 000st för att få det hela att gå runt.

De ska tydligen köra på i upp till 3 år till för att säkerställa att alla lån blir korrigerade. Jovisst, det gick ju inte medans de körde för fullt så jag har inga större förhoppningar att få tillbaka mina sista kronor de följande 3 åren heller.

Ekonomin i Loanland är enligt mailet stabilt och alla klientmedel finns på ett speciellt konto hos Handelsbanken och är alltså öronmärkt för medlemmarna vilket iofs känns tryggt.

Jag har skrivit om mina turer med Loanland tidigare; här, här, här
och här.

Liknande poster:


One thought on “Loanland tackar för sig”

  1. loanland är ett sorgligt kapitel.. Jag “gick-på” det hela under ett svagt ögonblick.

    Man kan inte mer än bli besviken över betalningsmoralen. Jag trodde verkligen bättre om människor i allmänhet innan jag testade LL.

    Nu har jag skrivit av hela det investerade kapitalet (20´000 kanske inte kan kallas för kapital förvisso…) och glädjs åt minsta lilla inbetalning från de låntagare som faktiskt har lite moral kvar.

    Tanken var god, men hade jag tänkt ett steg till kring varför någon skulle vända sig dit istället för breda existerande möjligheter hade det sett annorlunda ut.

    Jag är glad om jag återfår 5000..

Leave a Reply

Your email address will not be published.