Säljstart för projektetNu har äntligen broschyrerna gått till tryck, dock endast i 100 ex till att börja med, men det känns iaf som en liten milstolpe. Broshyrerna blir dubbelvikta A4 (långa och smala vill säga) och är av den typ man lämnar efter sig när man är klar på ett säljmöte, lite kompletterande och övergripande info kan man säga. Om säljmötet är första intrycket så är informationsmaterialet det sista.

Jag får hoppas att projektet tar en rivstart snart så man kan få en indikation om hela upplägget är bra eller dåligt…

Som utvecklare i detta projekt sitter jag numera mest och gör olika annonskanaler, dvs tekniska bryggor ut mot samarbetspartners där annonser kommer att spridas och visas upp. Gjorde klart en kanal i helgen som måste testas av under de kommande veckorna, men den verkar fungera som den ska. Har dock problem att kommunicera med “gratiskodare” hos samarbetspartnern som må vara duktig på systemutveckling men som inte har jobbat professionellt någon gång.

Begreppet gratiskodare kommer väl av att dessa ofta (men inte alltid) sitter med gratisprodukter/tekniker (Linux, PHP, etc) då de inte har blivit instyrda i andra teknikfållor av arbetsgivare och kunder. Inget ont om dem men vi pratar liksom inte samma språk. Att tex skriva en specifikation över vilket data de vill ha verkar vara en svår uppgift trots att de redan har över 40 samarbetspartners som gör samma sak som vi ska göra. Snacka om att skapa arbete åt sig själv varje gång de får en ny samarbetspartner… :)

Liknande poster:


Leave a Reply

Your email address will not be published.