Nya aktieköp


Jag har nu tankat mer aktier i följande företag:

Starbreeze
Star Vault
Paradox Entertainment

Anledningen är egentligen att de börjar närma sig mållinjen med sina projekt, främst då Starbreeze som har pysslat med sitt hemliga projekt i över 2 år redan. Dags för en kanonnyhet och en kursdubbling snart!

Star Vault ligger ute med en beta på deras stora spelsläpp och det är dags för release även där. En del positiva recensioner kan driva upp kursen en del.

Paradox Entertainment fortsätter att licensiera ut sina varumärken. Företaget äger bland annat Robert E Howards berättelser och karaktärer, bland dem Conan the Barbarian, Kull, Bran Mak Morn och Solomon Kane. Ett annat stort varumärke är det egenutvecklade Mutant Chronicles.
Nu är flera nya filmer på gång, varav Conan är först ut (2010?).
Potentiellt kan kursen skjuta rejält i höjden, men det beror på hur deras licensmodell ser ut. Får Paradox procent på intäkterna? Då kan en kassasuccé driva kursen rejält men tvärtom gäller då också, det vet jag efter att ha haft en hel del pengar i WhiteShark’s aktie vars film fick dåliga recensioner i dagspressen och blev utnämnd till årets sämsta aktie.

Som vanligt så ska man aldrig ta investeringsråd från okända personer på internet, så glöm det jag precis skrev. Glöm… :)

Liknande poster:


6 thoughts on “Nya aktieköp”

 1. Då jag saknar tid att sätta mig in i x antal bolag så har jag valt ut vissa brancher vars bolag jag har aktier i. Det är då brancher som jag anser mig ha lite koll på; spelutveckling- och nöjesindustri. Fördelen med dessa brancher är att företagen har produktcykler som är mer eller mindre konstanta kantat av nyhetsttorka däremellan. Jag kan därför bättre förutse NÄR det kommer att hända något med kursen och ha tid att aggera före dessa “datum”.

  Hydropulsor är definitivt inte min grejj. De ligger dessutom på en väldigt knepig lista (är de avnoterade från börsen helt eller?). Jag kan inte ens se hur stor handel det har varit i papperet. De har även gått från ~6kr till ~0,06kr under en tvåårsperiod, varför vet jag heller inte (ser ut som en splitt hösten 08?). De lever iaf på 1 uppfinning, så det är bära eller brista för dem…

  Problemet när det är för låg handel är:
  1) Du kan inte sälja när du känner för det.
  2) Få köpordrar tvingar öresaktier uppåt- eller nedåt med stora steg. Det är visserligen kul att vara framgångsrik på pappret, men om man inte kan realisera sin vinst pga få ordrar så är det just en illusion.

 2. Very nice blogg dock väldigt dåligt med inlägg/updates nuförtiden. Hoppas det blir mer annars är det lätt hänt att man slutar läsa… =>

 3. J: Jo, ibland blir det glesare mellan inläggen, men jag resonerar som så att om det inte finns något att skriva om så bör man låta bli. Ibland så tuffar livet på utan att det händer något nämnvärt.
  Jag lovar att ni aldrig kommer att få läsa om vad jag äter till frukost, vilka kläder jag har på mig och min allmänna hälsostatus varje dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published.