Bloggtips: Mona ljuger

Jag försöker att inte dra alltför mycket politik via denna blogg men jag ska iaf slå ett slag för bloggen Mona ljuger som är en sammanställning av Mona Sahlins lögner samt motbevisen (och den växer för varje månad). Kul läsning tycker jag som står mer till höger än vänster, men jag hoppas att båda läger uppskattar ärlighet(!) hos våra politiker.

Liknande poster:

2 thoughts on “Bloggtips: Mona ljuger”

  1. Att vänta sig ÄRLIGHET från politiker…. ja, då får man lov att vänta länge. Dessa människor är mästare på att orera och lova på Guinnesrekord-nivå inför val. Det är ju deras jobb att “sälja in sitt parti” hos dig & mig. Kul att du uppskattar ärlighet, det gör jag med, men jag vet att det inte finns att hämta hos våra kära politiker. :)

  2. Det finns olika typer av ärlighet. Det ena är: hållar man sina vallöften eller är allt bara röstfiske? Rätta mig om jag har fel, men Alliansen har faktiskt varit relativt bra på att genomföra sina löften. Jag läste om detta för ett tag sedan (jämförelse mellan partierna) men tyvär har jag tappart bort länken.

    Sedan kan man ljuga om motståndaren när man debatterar; att påföra motståndaren åsikter och statistik som inte stämmer. Denna typ av lögn är nog den jag tycker är allra värst. Detta brukar användas av de partier som inte gärna pratar om sin egen politik utan vill bygga upp ett missnöje emot opositionspartierna och därmed få röster.

    Sedan har vi ju dom som trixar och donar rent allmänt; snattar choklad, super på arbetstid, åker taxi från södra till norra sverige, klipper ihop kvitton eller kissar i biograffoajéerna. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.