Deklarationsdags…


Sitter i en liten stuga mitt i skogen och försöker göra min deklaration via tele2’s mobila bredband. Tyvär är både täckningen och mitt tålamod just nu väldigt dåligt så jag kanske skjuter upp det hela till imorgon istället.

Har precis gjort förenklat bokslut trots att mitt bokföringsprogram har en grav bugg; jag kan inte stänga år 2008 för att det är, citat “en differans i utgående saldo” eller liknande. Har trippelkollat alla siffor och de stämmer, så tur att jag slipper använda detta progam för år 2009 då min enskilda firma avvecklades under 2008. Jag väntar med att föra in siffrorna på NE tills imorgon.

K4’an är avklarad. Förra året slapp jag skriva in varenda försäljningssiffra för värdepappren via den elektroniska deklarationen utan det var bara att föra över vinsten respektive förlusten från Avanzas genererade K4 till deklarationen. I år var det inte riktigt så. Jag blev tvungen att skriva in anskaffningsvärdet på samtliga affärer, totalt 4 sidor, så det tog sin lilla tid.

Testade dock innan att för skojjs skull klicka så att schablonvärde användes. Ojoj, snacka om ofördelaktigt för mig: anskaffninsvärdet räknades till 20% av försäljningspriset, så det skulle bli en skön skattesmäll för min period som “daytrader”. Som tur var så är verkligheten sådan att jag gjorde förlust (tur?), så det blir en viss skillnad. Undrar vilka som använder schablonberäkningen egentligen? Antagligen de som har ägt stålaktier i 30år och vill sälja eller samtliga personer som sålde på topp under it-bubblan.

Har också stiftat ny bekantskap med Herr K10. Trevlig blankett det där, endast några få fält att fylla i. Sånt gillar vi! Som entreprenör så gillar jag också anledningen till att jag måste fylla i den… :)

Liknande poster:


Leave a Reply

Your email address will not be published.