Ekonomisk Darwinism


För ett tag sedan skrev jag om hur livet kan bli efter en vinst eller då pengar av olika anledning bara “dyker upp” i hushållet. Kontentan är att endast 2 av 10 ser till att förvalta sin nya rikedom på ett ekonomiskt vettigt sätt.

På Aftonbladet så snubblade jag över den där andra sidan av spektrumet som ser pengar som en tillfällig gåva i livet och inte heller förväntar sig något mer framöver. På med spenderarbyxorna och skynda att spendera innan pengarna tar slut! Skynda, skynda!

Jag kan också ha fel. Den här killen har 10år på sig att förändra sitt köpbeteende men jag får en känsla av att de där brallorna kommer att sitta på ett bra tag framöver. Bara det att han vill köpa “den häftigaste sportbilen” trots att han bara har 10 000kr mer i månaden är en fingervisning om hur ekonomiskt funtad många personer är. Är det kanske ett uppdämt behov som måste få utlopp; alla de där prylarna som jag har velat köpa i alla år ska jag ha NU?
Oftast brukar svenska folket vilja betala av sina lån när de vinner pengar. Att låna pengar har länge ansetts vara fult, men det kanske är en generationsfråga som är på väg bort?

Jag vet inte om ordet Ekonomisk Darwinism existerar eller om jag har uppfunnit det just nu, men jag tycker det är ett bra ord att använda sig av.

Liknande poster:


2 thoughts on “Ekonomisk Darwinism”

Leave a Reply

Your email address will not be published.