Betalningsmoral på Loanland, del 2


Jag gjorde i somras ett “test” (jag väljer att kalla det för test för att må lite bättre) där jag lånade ut en mindre summa pengar på Loanland . Nu valde jag att kolla till hur mina låntagare har betalat tillbaka sina lån och ser att betalningsmoralen blir sämre och sämre. Nu har även de personer med kreditklass B och C kastat in handduken! En snabb överslagsräkning visar att jag endast kommer att få tillbaka 30% av det som jag lånade ut förutsatt att ingen mer låntagare droppar av längs resans gång. Mitt äldsta inkassoärende fyller 5månader snart och det börjar bli dags för kronofogden att plocka platt-tv’n av de här parasiterna.

För den som har missat det: rent statistiskt så är det mycket bättre att skrapa trisslotter än att låna ut pengar på Loanland! Den största skillnaden är att Trisslotten kan förändra ditt liv, det kan inte Loanland. Risken till förlust är dock snarlik.

Den här samhällsinformationen kommer att fortsätta att gå ut tills LoanLand väljer att göra en rejäl pudel. :)

Liknande poster:


10 thoughts on “Betalningsmoral på Loanland, del 2”

 1. Så här ser min erfarenhet av loanland ut förutom ett lån som sköttes råkade jag ut för denna skojare, (se nedan) sista fakturan skickad har ingen större förhoppning att den heller blir betald.

  VARNING! VARNING!!! LÅNA INTE UT PÅ LOANLAND

  527 2008-06-28 Inkasso 569,39 kr
  527 2008-07-28 Inkasso 569,60 kr
  527 2008-08-28 Inkasso 565,10 kr
  527 2008-09-28 Inkasso 565,19 kr
  527 2008-10-28 Inkasso 568,85 kr
  527 2008-11-28 Faktura skickad 561,73 kr

 2. Ahhh, jag har också “527’an” Lasse som en av skurkarna.
  Förstår inte varför loanland fortsätter månad ut och månad in och skickar fakturor, de borde vara helt uppenbart att han inte kommer att betala en enda av dom. Släng ihop kvarvarande belopp till en enda faktura och kräv honom på den, det skulle spara administration och pengar… och vara rätt åt honom.

 3. Samma grej här, men inte Lasse utan en kvinna som kallar sig Olle + två andra låntagare skiter i att betala. Loanland bryr sig inte ett skit utan är svåra att få tag i, och nonchalanta när man påpekar problemet. De får lägga sig och gå in och lösa lånen åt oss risktagare, de har ju i princip vilselett oss.

 4. Hejsan,

  Så microlån är alltså inte fördelaktigt alls. Men större lån på ett antal hundra tusen? Minskar inte avgifternas andel till en mycket liten del i det fallet, dvs. den procent som går till Loanland är försvinnande liten (0,03% i fallet med 250000 kronor). För någon som har råd att ta den risken borde det kunna vara lönsamt.

 5. Carl; saken är den att det aldrig är värt risken. Om du har 100 000kr vill du inte riskera 100% för att tjäna 20%. Tom bättre att ha pengarna på banken och riskera 0% och tjäna 5%

 6. Varnar också för loanland

  Har 3 låntagare av fyra som inte betalar tillbaka
  samtidigt som inte Loanland bryr sig med inkasso.
  snart dags att kräva ut vilka dessa personer är och göra ett privat krav av det hela

  Varning för roine 61 på Loanland en bluffmakare eller en målvakt för loanland eftersom han inte får inkasso på sig trots stort lån (104 000 kr) och flera obetalda fakturor

 7. Loanland har blivit en kollosal förlustaffär för mig (och säkerligen många andra).
  Av ca 20 utlåningar har 8 valt att inte betala tillbaks. Det värsta är att LL inte gör något åt det! De verkar strunta i att kämpa för att få pengarna tillbaks. Och lånen ligger kvar på “förfallna” lån även om de är över 1 år gamla. Stor risk att man får något där, tror inte det…

  Så mitt råd är: Lägg pengarna på fonder eller aktier! Det kommer ge betydligt mycket bättre avkastning. LL är bondfångeri där LL aldrig förlorar pengar och låntagarna inte behöver betala tillbaks. Det är DU som blir lurad!

  //PL

 8. “snart dags att kräva ut vilka dessa personer är och göra ett privat krav av det hela”
  Intressant tanke… någon som lyckats få tag på en identitet bakom en långivare?

Leave a Reply

Your email address will not be published.