Det absolut snabbaste sättet att bli rik


Tänkte dela med mig av ett tänkvärt sätt att bli rik, berättat för mig av en gammal kollega (med reservation för fel i storyn; det huvudsakliga budskapet är korrekt iaf). Det här är inget sätt för mig men det kanske kan trösta någon annan där ute.

En kvinna var på en föreläsning. Om vad föreläsningen handlade om spelar ingen roll för våran del. Poängen är att kvinnan sa i en diskussion med föreläsaren att hon kännde sig mycket olycklig för hon kände sig så fattig. Föreläsaren sa: “Vad gör många personer som har eller får en massa pengar?” Kvinnan visste inte svaret. Föreläsaren sade “De har pengarna på banken. Pengar får bara en betydelse när du använder dom. I 99% av tiden sitter pengarna och gör ingenting. Därför ska du i fortsättningen gå omkring och låtsas att du har en miljon kronor på banken!”

Kvinnan var förbryllad över förslaget men gjorde som föreläsaren föreslagit och blev faktiskt lyckligare av att hon “visste” att hon var rik; hon hade ju en miljon sparat på banken. Att hon inte använde (eller kunde använda) dom gjorde ingenting, hon var ju rik 99% av tiden, förutom den 1% av tiden hon verkligen behövde göra en transaktion; ett inköp.

Finns det någon fyndig sensmoral att lära sig av detta? Tja, om du inte visste det redan så är du bara rik medans du använder pengar, inte medans de ligger på banken. Ungefär som att man inte har förlorat pengar på aktier bara för att aktiekursen går ned utan att du bara förlorar pengar när du säljer aktierna; så länge du inte rör dom så finns det ingen förlust (eller vinst). Det här sättet är inget för mig dock, jag vill ha en ekonomisk frihet på riktigt! :)

 Att ha pengar på banken är f.ö ett mycket dåligt sätt att förvalta sina pengar, men mer om detta en annan gång.

Liknande poster:


Leave a Reply

Your email address will not be published.