The Truman Show…igen!


 

Jag har tidigare påstått att jag är med i en variant på The Truman Show då saker och ting som upplevs som problem alltid löser sig… på något sätt! Den sista tiden, eller snarare den sista månaden som föräldraledig har jag haft mycket litet pengar att röra mig med, knappt 3 000 kr från försäkringskassan (jag räknar inte in besparingar här). Jag tvekade inför att behöva sälja aktier för att betala räkningar; det skulle vara den absolut sista utvägen!

Vad händer? Ett mail dimper ned i mailboxen där en person berättar att han vill köpa ett domännamn av mig. Han föreslår ett pris som är ett medelhögt 4-siffrigt belopp… i euro! Utan att blinka godtar han sedan min kontring då jag höjer priset med €1 000. Hans namn klingar bekant och lite efterforskning senare tycker jag mig kunna lita på honom. Ett utbyte av uppgifter och kontonummer senare så har jag helt plötsligt lite mer än 3 000 kr på kontot; nästan 50 000 kr.

Jag blir dock någon dag sen med att få räkningarna betalda pga. en helg mitt i alltihopa, men förutom det så var det en mycket rolig sista-minuten-räddning!

Var sitter den där jäkla kameran egentligen?

Liknande poster:


3 thoughts on “The Truman Show…igen!”

  1. Skatteverket säger:
    “Inkomsten från enstaka försäljningar av tillgångar som du har haft för personligt bruk, t.ex möbler, hemelektronik, prydnadsföremål o.d, behöver du inte ta upp i inkomstdeklarationen om den totala vinsten är mindre än 50 000 kr. Men om du säljer varor regelbundet, ska du redovisa inkomsten i deklarationen oavsett om du har tjänat mycket eller lite pengar.”

    Då jag har haft domänen i 5år och inte pysslar med försäljning ö.h.t så anser jag att denna försäljning lyder under ovanstående regel. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *