Den nya killens framtid


Så har familjens nya tillskott kommit fram i förra veckan, och även en liten kille behöver ha lite startkapital när han når myndig ålder. Detta blev aktuellt när en lycklig, nybliven och mycket snäll mormor kom viftandes med 5 000kr som en startplåt till lillkillens sparande.

Dagen efter att han hade tilldelats sitt kompletta personnummer öppnade jag en sk “Kapitalförsäkring Barn” på Avanza och började med aktier för hela slanten då summan var över 2 000kr (jag köper aktier endast om summan överstiger runt 2 000kr, annars fonder). Tanken är att vi ska slänga in någon hundring varje månad på hans konto, och då blir det fonder för dessa pengar.

Jag tycker det ska bli väldigt kul att följa hans sparande då det är mycket långsiktigt, närmare bestämt en 18-20 års tidshorisont. Det känns tryggt att kunna rota bland storföretagen på Large Cap och förlita sig på långsammare men “stadigare” rörelser än de jag själv har i min portfölj: stormiga småbolag vars kurs hoppar som en hjärtsjuk ekorres EKG.

Liknande poster:


2 thoughts on “Den nya killens framtid”

  1. Låter som en alldeles utmärkt ide, kommer försöka göra likadant själv när jag får barn. Är säker på att din son kommer att uppskatta detta!

  2. Ja, men jag blev precis osäker på om just “Kapitalförsäkring Barn” är skrivet på barnet eller på mig. Anledningen är att jag eg vill ha kontot under min kontroll så att inte det sker en automatisk utbetalning vid 18-års ålder… för vem har sagt att just denna 18åring bör ha pengarna just då. :)

    Trevligt med en tjej inom SEO-branchen! Du kan möjligtvis inget om guerilla marketing? Skulle behöva lite idéer för mitt “projekt” :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.