Nya utgifterDet börjar närma sig en sån där tidpunkt då det kommer att gå åt mycket pengar. Ett nytt värmesystem måste installeras i huset innan vintern (offertförfrågan ligger nu ute), diverse rustprojekt i huset, samt att jag lånar ut pengar till projektet samt köper på mig ytterligare 5% aktieandelar.

Värmesystemet tjänar jag in på en 7-10 år om vintrarna fortsätter att vara så kalla som de var sist och därefter blir det många tusenlappar sparade per månad (under vintern), detta är en långsiktig investering m.a.o.
Att öka på mitt innehav i projektet är ju en risk i sig, men det får också klassas som investering. Utlåning av pengar till projektet har en del risk i sig men är också en investering (utan pengar får projektet svårt att ta position så snabbt som vi önskar). Renovering av huset är antagligen en ren investering utan risk (husets värde ökar något).

Så, jag gottar mig med att pengarna kommer tillbaka någon gång, men visst är det surt att behöva låna upp på huset för att fixa värmesystemet. Och jag som inte gillar långsiktigt investerande…

Liknande poster:


One thought on “Nya utgifter”

  1. SV: jo klart att allt man inte läser på internet är sant! Men jag har pratat med 2 mammor till tonårsdöttrar som fått frågan utav den här stefan att skicka naken bilder emot att få telefonen påfylld med 100kr :) Annars hade jag inte skrivit om honom! Dessutom tror jag inte att hans riktiga namn är Stefan faktiskt, för tror inte någon som skickar runt en massa sånt till småtjejer skriver ut sitt riktiga namn!

Leave a Reply

Your email address will not be published.