Funderar över marknadsföring


Jag har nu slut på idéer om var man på bästa och billigaste sättet kan marknadsföra våran tjänst. Vi sitter på en tjänst som är b2c (business to consumer) samt b2b (business to business). Vi kommer att tjäna pengar på att företag (butikerna) annonserar men sitter i ett moment 22 vad gäller attraktionskraft. Vi måste nämligen kunna visa upp en strid ström av besökare till våra annonskanaler innan vi får in butiker. Och utan butiker får vi inga besökare… hmmm, vad göra?

Vi har även ett konstigt problem vid införsäljning av produkten: kunden tror inte på erbjudandet då det är för billigt! Det är helt enkelt för bra för att vara sant och de frågar alltid vad haken är? Kommer det att kosta mycket pengar efter några månader? Är man fast i ett dyrt abonemang när man signar upp sig? Det kan väl aldrig kosta 1kr per annons och dag? Eller? Jo, det ÄR faktiskt så billigt och det är mycket svårt att få fram detta till kunden. Måste lösningen verkligen vara att höja priset?

Det är mycket dyrt att behöva rikta reklam mot både företag samt privatpersoner men det måste finnas smidiga sätt att lösa detta på. Har ni därute någon idé??

Liknande poster:


2 thoughts on “Funderar över marknadsföring”

  1. Testa att annonsera på facebook kostar tydligen inte så mycket och man når en hyfsat rätt grupp.

  2. Tack för förslaget Niclas. Vi har redan facebookannonsering på gång (det är inte jag som sköter just den biten) och vi har även en facebookgrupp som heter “Hellre RABATT än reklam”.
    Adwords tickar på och pressrelease har gått ut som har skapat viss trafik dock inget “napp” ännu.

    Man kanske skulle testa lite mer viral marknadsföring via sociala media… men då gäller det att vara kreativ och gnugga geniknölarna. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.