Skugge har landat


Ja, jag tycker Linda Skugge har varit ute och svävat omkring i många år men något har hänt på senare tid. Hon har liksom vaknat upp, luktat på kaffet, även luktat lite på pengar och insett att det är jobbigt att förändra världen efter hur man själv vill leva. Istället är det lättare att acceptera spelreglerna och därefter börja jobba på hur man på bästa sätt kan få ett drägligt liv utefter rådande socialt och ekonomiskt klimat.

Det finns en del crusaders därute som för en ojämn kamp mot resten av världen och jag hoppas verkligen de går ur livet lyckliga trots att de ser tillbaka på sitt liv och ser…. vadå? Kamp? Bitterhet? Hat? Kanske…

I en debattartikel i Aftonbladet så skriver hon om den fördärvade generationen och hur dess uppfostran kan leda till en dålig start i livet. Startsträckan är lång om vägen redan är asfalterad så att säga, eller för att använda äldre uttryck “det är svårt att lära gamla hundar att sitta”, eller “det ska böjas i tid det som krokigt ska bli”. Måste jag fortsätta? :)

Jag tycker Linda har rätt, så där fick jag det sagt.

Liknande poster:


2 thoughts on “Skugge har landat”

  1. Jag tycker faktiskt det är läskigt att det finns ungdomar i gymnasieålder som tror att pengar inte är en viktig del av livet, det förklarar varför alla i min ålder fortfarande bor hemma hos föräldrarna..
    Skrämmande.

  2. Så fort nånting händer skyller folk gärna på skolan, ungdomarna, och samhället men de inser inte att ansvar ligger först hos sig själv och som föräldrarna, att visa barnen hur man hanterar med ekonomi.
    Sv: Ja, tycker att det är jättekul med att veta hur andra resonera om pengarna. Jag har mycket kvar att lära mig än.

Leave a Reply

Your email address will not be published.