Nystart


Då var man inne på den andra veckan på jobbet. Helgerna är slut och man harvar på med det vanliga jobbet där stress blandat med totalt lugn är vardag. Just nu är det lugn, därav att jag har tid över att skriva lite blogg för det har ju varit tunt med det på sistonde.

Mitt projekt går fram med stora steg och de första företagskunderna kommer att få träffa våra säljare med start i februari. Fantastiskt hur försenat projektet är med tanke på vad jag uppskattade tidigare. Eller så är det som vanligt; en glädjekalkyl från en systemutvecklare: alla projektledare med några år på nacken vet att man tar alltid den uppskattade tiden och gångrar med 3,1415 (PI). Å andra sidan är vi bara två systemutvecklare som jobbar ca 10% och det har ju tagit två år att fixa ihop hela systemet. På min ordinarie arbetsplats jobbar vi i ett projekt med 15 personer och har på 3 månader skapat ett stort system åt en myndighet… fast där jobber vi i snitt 110%.

Igår satt jag hela kvällen och producerade säljmaterial (broschyrer) och har endast ett fåtal småsaker kvar i koden innan vi kan köra igång. Men vi är inte klar för det, det finns planerade utökningar av systemet som måste fixas så det blir inte att ge över stafettpinnen till de andra ännu. Men jag får ett litet andrum iaf…

Liknande poster:


Leave a Reply

Your email address will not be published.