Ekonomisk status, 2009 maj

Jag har ju liksom många andra börjat rapportera av ekonomin månadsvis istället för veckovis, men jag låter de gamla veckorna stå kvar i bilden ovan så man kan se lite vad som hänt med deltotalen.

Portföljen har backat ca 30 000kr sedan förra månaden vilket är jättetråkigt. Den stora anledningen till det är diskussioner kring en riktad nyemission i White Shark. “Hur mycket pengar behöver de?”, “Blir den av?”, “Vilken kurs beräknas den på?” etc etc. Diskussionerna och frågorna är många ute på internet men jag sitter still och väntar, det är jag bra på. :)

AdTail finns numera i min portfölj, närmare bestämt 2 000st á 4kr. I dag står den i precis 4kr så det är inte så mycket att orda om där. AdTail verkar dessutom i våran bransch (med “våran” menar jag projektet jag jobbar med) och jag har en tro på branschen i sig; den omsätter miljardbelopp bara på direktreklam i sverige. Hur AdTail kommer att sköta sina kort vet jag dock inte… :)

Har även en del Diamyd Medical B som jag har inhandlat utan närmare eftertanke (skäms på mig!). Den ligger dock på plus idag så det kanske är apan Kenzo i mig som är den bästa placeraren (ni känner säkert till historien om aporna som valde aktier!) ;)

Slaskpengar, dvs lite skvättar som blir över efter varje månadsinköp, trycker jag in i Avanza Zero, inte för att jag tror ett dyft på att det ska bli bra avkastning utan mer för att jag inte har hjärta att låta pengarna ligga och skvalpa med näst intill noll ränta.

Liknande poster:


6 thoughts on “Ekonomisk status, 2009 maj”

  1. Intressant blogg. Jag hittade till den när jag sökte på Diamyd, som är ett spännande bolag som även jag själv investerat i. Du kanske redan vet allt om bolaget, men det verkar inte så i din blogg. Så jag tänkte bara föreslå att du ägnar Diamyd lite mer eftertanke, kanske genom att se denna intressanta webcast med bolagets VD från förra veckan, Detta kan komma att bli riktigt lönsamt och risken, anser jag, är mycket mindre än vad många föreställer sig. Det finns dom som tror på en kurs på 6000 kr om tre-fyra år.

  2. @Fredrik: Intressant webcast! Det enda man med säkerhet kan veta är att aktieägare alltid är överpositiva till sina egna aktier. Det räcker med att läsa lite på valfri akties forum (*någonstans*) för att inom några minuter få en starkt positiv känsla för aktiens framtida utveckling. Man får passa sig… :)

    6000kr verkar ju lite väl optimistiskt när nuvarande kurs ligger på 98kr. Inte ens Berkshire Hathaway har fixat den uppgången historiskt sett.. inte ens it-bubblans största haussningar fixade densamma. :)

    Men man kan ju hoppas förståss…

  3. Ja, 6000 låter mycket, men själv tror jag att 1000 kr kan vara rimligt om de lyckas med nuvarande fas III studie. Det låter också mycket, men jag tror det kan bli så. Men det kan ju också gå åt skogen om man har otur.

  4. Fredrik: Jag tror den går upp iofs, men det mest positiva jag skulle kunna sträcka mig till att säga är “kursdubbling”, och det är inte varje dag det händer heller. :)

    Forex Tradig: Mja, jag vill ha lite större förlust än någon tusing innan jag springer! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.