Jag gjorde nästan i brallan


Jag öppnade min deklaration igår och kontrollerade så att det jag har konstaterat online även stämmer på pappersvarianten av deklarationen, och det gjorde den (såklart). Jag får tillbaka 30 103kr då jag inte jämkar mina lån, alltså på ett ungefär samma summa som tidigare år.

Men när jag vek ut deklarationen och tittade på baksidan så blev jag först väldigt rädd. Skatteverket hade listat hela sidan full, från toppen till botten, men aktietransaktioner, aktieantal samt värde och sedan summerat ihop detta längst ned på sista raden: 1 921 536kr. Sen ingenting mer, ingen info om vad det rörde sig om egentligen. Efter en snabb kontroll kunde jag konstatera att de hade givit upp efter första sidan och bara struntat i resten av årets transaktioner. Så den summa de angav var m.a.o helt irrelevant för någonting alls, det var faktiskt ett saldo på försäljningspriset för årets första säljtransaktioner. Varför gör man så? Eller blev det bara fel? Jag tackar Avanza som iaf ger mig en färdigifylld K4-blankett!

De senaste dagarna har inte gått så bra alls, därav lite bloggande. Min elförsörjning har varit halvt utslagen igen. Ringt hit elkillarna två dagar på raken och nu åkte de hit på kvällskvisten med en kabeltrumma och fixade så att jag fick fungerande el. Om några dagar kommer en felsökningsbuss och sedan händer väl det som hände sist: man gräver ett stort hål någonstans i närheten, reparerar kabeln, fyller igen hålet och glömmer bort att fixa till allt som man har rivit upp; i mitt fall en stenmur längs gatan. Jag har även en stor 1x1meter sörjig pöl beståendes av kolbitar runt min postlåda samt en stor rostig plåt i samma storlek som de har kastat vid vägkanten. (Om ni undrar var kolen kommer ifrån så har man använt den till att tina upp tjälen i marken samt haft plåten ovanpå.)

Jaja, imorgon ska jag iväg till storstan och sitta på ett hotell hela kvällen och koda på mitt externprojekt samtidigt som min tjej är ute med sina gamla arbetskompisar på Wallmans Salonger. Jag gillar hotell så det är ingen fara…

Liknande poster:


Leave a Reply

Your email address will not be published.