Jag är tydligen osexig


”Bankkonto är sexigt!” lyder rubriken när Aftonbladet puffar för starten av sin nya avdelning Mer för pengarna. Annika Creutzer, chefredaktör för sajten Pengar24, ska hålla i spakarna och svara på frågor om privatekonomi (kommer antagligen luta mer åt “hushållsekonomi”).
Det är trevligt att Aftonbladet tar ett ansvar att lära ut basal penninghantering, något som kanske borde präntas in i ung ålder hos våra medborgare. Fast varför ska man ta ansvar när det finns skyddsnät? ;)
AB vänder kappan efter vinden och vill tjäna en hacka på det faktum att folk i större utsträckning blir varslade eller får en förändrad ekonomisk situation (sänkta löner etc). Kan vara värt att slänga ett öga på denna frågespalt iaf.

I den här artikeln kan man läsa om hur en av personerna hos Almedahl-Kinna AB reagerar på att få 700kr mindre i plånboken efter att arbetsgivaren hellre valde att sänka löner än att varsla. Hur är det med solidariteten när det är den egna plånboken som drabbas? Har du en fast anställning men känner att ditt liv blir skit med 700kr mindre i månaden så ligger du verkligen på gränsen till överkonsumtion. Mario Moya frågar i artikeln: “Vem ska betala alla räkningar?”. Det ska du göra Mario.
Som en fotnot kan jag berätta att det förespråkades hellre varsel än lönesänkningar i artikeln. Det är väl ingen högoddsare att LAS ligger denna förespråkare i fatet!

Liknande poster:


One thought on “Jag är tydligen osexig”

Leave a Reply

Your email address will not be published.