Elförbrukningen är fortfarande hög


Har efter tidigare upptäckt angående en högre elförbrukning dragit ner något på golvvärmen i de utrymmen där vi inte är i så stor utsträckning. Det ser inte ut som om det har gett någon effekt alls då man klart och tydligt ser på diagrammet nedan att elförburkningen är relativt lika hög under februari månad som i januari. Jag tror att mars kommer att bli en bättre elmånad främst av den orsaken att ingen är arbetslös längre, dvs det står inte en 400W plasmaTV påslagen (eller belysning, dator etc) under eftermiddagarna, även om detta bara gällde för halva februari månad.

Jag har nu varit ner och vridit om en liten kran på pannan som bestämmer högsta temperaturen på det varmvatten som lämnar behållaren. Kanske det fungerar så att pannan inte håller lika hög maxtemperatur efter att jag har gjort detta, isåfall kan det bli en besparing. Jag har även dragit ner en temperaturjusterare för radiatorsystemet med 5 grader då utetemperaturen börjar bli lite varmare (vi brukar ha den på +10 grader extra under vintermånaderna och vi pratar då om vattentemperaturen som lämnar pannan och INTE temperaturen som blir i huset. +5 grader motsvarar +1 grad i rummen).

Någon har nämnt att man kan ha otur med dåligt luftade element samt en temperaturgivare till elpannan som inte trivs ihop, dvs givaren registrerar att det är väldigt kallt så pannan eldar på till elementen som i sin tur inte blir varm precis där givaren sitter; man kör för fulla muggar m.a.o. Det gäller bara att lokalisera givaren så kan jag utesluta detta problem iaf.

Liknande poster:


One thought on “Elförbrukningen är fortfarande hög”

  1. Vi hade också ganska hög elräkning tidigare, men märkte en betydande minskning då vi gick över till LED-belysning.

    Ersatte 25 och 40W glödlampor med LED-lampor, riktigt nöjd med resultatet. Testade även lite lampor som ersätter halogenspots, kanon blir nog fler framöver.

Leave a Reply

Your email address will not be published.