Boktips: Think And Grow Rich

Det här är en av de böcker jag beställde i slutet av förra året och den var en riktig besvikelse. Det här får med andra ord bli ett Anti-boktips, men det är som sagt min åsikt; den här boken passade inte mig riktigt och handlade inte heller om det jag trodde från första början. Napoleon Hill skrev boken som härstammar från 30-talet och vilken sägs ha legat som grund till många kända och framgångsrika människors karriär, bla Warren Buffet för att nämna någon. Trots att jag har läst en del böcker av och med Buffet så har jag aldrig stött på en hänvisning till denna bok, men om Think And Grow Rich är så banbrytande så borde det finnas, någonstans.

Boken tar upp metoden att “tänka sig till framgång” och den är filosofisk och ganska svårt skriven (tilläggas bör att jag utöver detta läste den på engelska). Detta är en av mycket få böcker som jag har gett upp att läsa; jag slutade halvvägs då jag insåg att “det blir inte bättre än så här”.

Om du någonsin får ett behov av att läsa den här boken så ska du göra det i början av din karriär mot ekonomisk framgång och entreprenörsskap, gärna (tyvär) innan du ens förstår att du behöver läsa den, innan motivationen att kämpa framåt uppstår. Även då jag skulle arkivera denna under “hokus-pokus” i bokhyllan (eller “bli rik på att skriva en bok” hyllan) så kunde den haft en roll i mitt liv om det inte vore för att jag har kommit tillräckligt långt på min resa för egen maskin. För ju närmare målet du kommer, ju mindre behov har du av bokens budskap.

Think And Grow Rich ligger antagligen som grund till The Secret men i ett mer otympligt och svårt format. Jag kan helt enkelt inte rekommendera den till någon…

Om du ändå känner dig vågad, så köp den hos Bokus eller Adlibris

Liknande poster:


4 thoughts on “Boktips: Think And Grow Rich”

  1. har boken som ljudbok och orkar inte lyssna, det säger väl en hel del…det tjatas mycket om samma och känns ganska omodern….

  2. Jag gillar boken skarpt, jag har läst den några gånger på svenska och lyssnat på den på engelska. Typisk bok som man kan återkomma till och få fler bra tips på nästa gång man läser den.

  3. Kul att vi uppfattar samma bok på så olika sätt! Min inställning kanske bottnar i att jag är systemutvecklare in i benmärgen; jag förlitar mig på logik och att alla världens problem kan lösas genom att man analyserar och strukturerar upp nuläget och sedan finner man den bästa vägen till en lösning, därav känns denna bok en aning… “flummig” :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.