Ekonomisk status, 2009 v5

Inget spännande som hände i veckan, nästan en repris av föregående vecka; en uppgång i början av veckan och en nedgång i slutet. -4,19% allt som allt.

Positiva nyheter som dök upp i veckan saxar jag från ett pressmedelande:

White Shark inleder ett samarbete med Tele2 avseende försäljning av digital content för filmen Tomtar & Troll – Den hemliga kammaren. En webbportal med material från filmen kommer att skapas med innehåll av ringsignaler, loggor, rörligt material samt musik.

Avtalet innebär att Tele2 marknadsför filmen gentemot sina befintliga kunder i det fasta och mobila nätet via direktutskick samt via sin hemsida tele2.se.

White Shark ger Tele2 exklusiv tillgång till material från filmen. Materialet kommer bland annat bestå av Made in Sweden-artisten Janet Leons titellåt “Fly Away” producerad av Anders Bagge och Oscar Merner. White Shark kommer också att bidra med roliga repliker från filmen från bland annat Dogge Doggelito, Sven Wollter samt Henrik Hjelt som kommer att säljas som ringsignaler på portalen.

“Vårt mål är att skapa intäktsströmmar via fler kanaler än biobiljetter och DVD-försäljning. Samarbetet med Tele2 gör att vi stärker vårt koncept med att leverera digitalt innehåll till nya medier.”, säger Robert Rhodin, VD på White Shark.

Samarbetet har redan påbörjats och en specialanpassad portal för filmen Tomtar & Troll beräknas bli klar i mitten av februari då försäljning av digital content kommer att påbörjas. I anslutning till portalen kommer det att finnas en tävling som pågår under februari/mars samt en förhandsvisning av filmen Tomtar & Troll exklusivt för Tele2:s kunder.

Mer utförlig information kring avtalet kommer att presenteras i bokslutskommunikén den 28 februari.

Det låter ju bra inför framtiden.

Liknande poster:


Leave a Reply

Your email address will not be published.