dagens tv-tips: Lyxfällan

Ska jag skämmas över att Lyfällan ändå får ses som underhållande även då det innehåller en hel del tragik för de som berörs i programmet? Mja, jag har inget att lära av Lyxfällan men jag tittar ändå, vet inte varför egentligen.

I dagens program får vi stifta bekantskap med ett par som har sms-lån upp över öronen. 70 000kr i amorteringar nästföljande månad, något av rekord för Lyxfällan?

Funderar på att blockera ut alla adSensereklam som gäller för sms-lån så har man inte bidragit till att få någon att trilla dit iaf. Ska undersöka hur man gör detta…

Liknande poster:

6 thoughts on “dagens tv-tips: Lyxfällan”

 1. Bra initiativ angående SMS-reklamen. Någonstans ska man dra gränsen för vad som är moraliskt. Vill ju själv knappast rekommendera SMS-lån till någon. Själv vill jag inte rekommendera någon att ta banklån heller för den delen. De går ju efter samma princip fast med annan ränta. Visste vore det skönt att ha karaktär att betala av ett bolån och sen leva med en driftskostnad/avgift endast?

 2. Förvuxna barn av sossesamhället. Lägga allt ansvaret på samhället istället för på individen. Har inget med sms-lånen att göra och allt med att folk inte tar eget ansvar.

 3. axl: Det är en lite naiv syn på hur människan fungerar du ger. Jag håller med dig fullt ut att man har stort egetansvar, som inte hjälpts till av en socialistisk politik än så länge vad jag kan erfara, men man får också ta i beaktning att många människor är väldigt lättpåverkade i “rätt” situation och det har inget med egetansvar att göra. Alla tar in information olika och det är väl ändå exempelvis SMS-låneföretagens idè att utnyttja detta – så som man själv vinklar till det positiva om man vill få fram något till sig själv som kanske har några andra dåliga sidor för ens motpart. För dig och mig är kanske ett SMS-lån uteslutet men för en person i pressad situation som kanske inte känner till antingen alternativ eller ens har kunskap att inse hur mycket det kommer att kosta är intrycket helt annorlunda. Att förkasta folk med att inte ha något eget ansvar är lätt men det löser inga problem. När Robert ser till att SMS-lånerklamen försvinner, och kanske även uppmärksammar problemet/ockret ännu mer, så får man förhoppningsvis ännu fler att fundera på och söka andra lösningar för sin brist på pengar eller saknad brist på skuld rättare sagt. Sen börjar det om på ny kula om de yngre växer upp utan att fått lära sig problemet med detta.

  Vi är inte mer än lättstyrda människor många av oss trots att vi vill det eller inte. Om vi vill vara ekonomiskt fria och slippa slava för någon annan så vore väl det optimala att bo ute i skogen och leva på naturen. Jag ser inget annat än jobbet blir mindre och risken att hamna i skuld väsentligt mycket mindre :) Jag har inte hört om något fall där någon varit skyldig skogsmulle för ett blancolån. :)

  Hur gör man själv i en pressad situation om man sitter på berg av skulder är värt att fundera på lite helt klart.

 4. Hittade 23 siter så här på raken som erbjuder sms-lån, men det är en ständigt växande skara så kampen är ojämn.
  Men jag tror också att det finns ett fåtal gånger då någon tar ett sms-lån för att behovet verkligen finns, att den ekonomiska konsekvensen är känd, samt att lånet betalas av direkt därefter; nödsituationer alltså.

  Men som det har sagts förut; det mesta kan lösas med information eller vi kan kalla det utbildning. Kunde man inte läsa om att det har dragits igång ett projekt för att informera högstadieelever lite om ekonomi och sms-lån?

 5. Gårdagens program var inte kul. Man kunde ju se hur dåligt dom mådde….usch är så glad att jag har slutat spendera! Hade nog drunknat i alla lyxprylar och hamnat tillslut i lyxfällan.=)

Leave a Reply

Your email address will not be published.