Bröllop och idioter


Jag har lovat mig själv, gång på gång, att inte läsa alla idiotiska kommentarer på Aftonbladet då de som har den riktiga skrivklådan av läsarna inte har alla hästarna i hagen. Det som utmärker en riktig Aftonbladetkommenterare är följande regelverk:

1) Skumma igenom artikeln och börja skriv din kommentar direkt när du blir uppretad. Det är helt ok att bara reagera på rubriktexten.
2) Basera dina åsikter på vad dina föräldrar har indoktrinerat dig vid köksbordet
3) Sakna gärna argument och fakta. Föräldrar kan inte ha fel! Inte heller kan dina 16-åriga källor inom AFA ha fel.
4) Läs inte igenom några kommentarer innan du själv skriver din kommentar. Du kan då bli störd av alla fakta som uppkommer.
5) Var inte källkritisk.
6) Grunda ditt resonemang utifrån avundsjuka, den glöden kan ingen kapitalist pissa bort.
7) Skriv gärna täta långa meningar utan stor bokstav eller punkt för att visa hur lite kommunala pengar din grundskola fick ta del av. Orättvist!

…ja, ni förstår att det är sarkasm från min sida, men det ligger nått i det, visst.

Folk ser inte längre än näsan räcker. Ja, bröllopet kostar ~10 miljoner men kommer att generera ~2,5 miljarder i omsättning (vi kan anta att momsen på 25% tillfaller staten, dvs ~625 miljoner). De indirekta effekterna av ett bröllop går ej att mäta; vi pratar om stora effekter som tar sig andra yttringar. Summan av allt är att det blir en bra effekt för sverige och dess medborgare.

ALLA VINNER!

Liknande poster:


7 thoughts on “Bröllop och idioter”

 1. minna: Nej, det är ömsesidigt att vi inte går på varandras bröllop. Uppskattningsvis 3000 journalister ser väl till att jag inte missar ett ögonblick av detta när det väl går av stapeln.

 2. “Jag har lovat mig själv, gång på gång, att inte läsa alla idiotiska kommentarer”

  Om du har lovat dig själv att inte läsa alla idiotiska kommentarer då kan du väl inte klandra andra för att dom inte läser kommentarerna innan dom skriver ett inlägg.

  “4) Läs inte igenom några kommentarer innan du själv skriver din kommentar. Du kan då bli störd av alla fakta som uppkommer.”

 3. Aila: Jag menar givetvis alla eller ingen. jag har lovat mig själv att inte läsa kommentarerna på Aftonbladet ö.h.t. Men tyvär så gjorde jag det (ja, läste alla alltså).

 4. Med tanke på det magra innehållet i Aftonbladets artiklar får du nästan skylla dig själv om du läser kommentarerna. Varför skulle dom vara bättre?

  Apropå kommentarer har jag ofta större utbyte av att läsa dessa på di.se än jag har av själva artiklarna. Jag älskar den aggressiva och ironiska tonen i många av kommentarerna där.

 5. Gustav: jovisst får man skylla sig själv. :)
  DI har i snitt bättre kommentarer men det finns troll även där. Det kan också bli problem om “alla vet”, speciellt när de vet olika! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.