Huset som elektrikern glömde


Som en extra present så gjorde tydligen elektrikern något konstigt när han installerade värmeslingor samt rotade och donade i vårat ena elskåp.

Idag vaknade jag i ett hus som fungerade till 60%. Ett antal eluttag hade liksom halv strömstyrka om jag säger så. Lampor lyste hälften så starkt, vissa elprylar exempelvis min espressobryggare tokblinkade med alla lampor när jag knäppte på den. Ugnen hade bara belysningen fungerande men värmde inte. Spishällen fungerade men den enda lysdiod som finns på den bestämmde sig för att fladdra med ljuset. Takspottar i “relaxen” lyser mycket svagt men lyckas lysa upp dubbelts så starkt (dock halv ljusstyrka) när varmvattenberedaren bestämmer sig för att värma, dvs gå upp ett effektsteg.

Inte en enda säkring har gått så därför gör jag inte annat än att klia mig i huvudet (samma huvud som blev blött någon dag tidigare).
Måndag morgon ringer jag tillbaka elektrikern och hoppas att det är hans fel så jag slipper ännu en utgift. :(

Golvvärmen? Jo den fungerar utmärkt!

Liknande poster:


5 thoughts on “Huset som elektrikern glömde”

  1. Puh, då var det fixat iaf. Elektrikern konstaterade att det var en propp ute i ett elskåp på gatan som hade rykt, inte mitt fel alltså. Elbolaget ryckte ut och fixade allt på rekordtid! Fantastiskt.

    Nu ska jag bara avgöra om maten i frysen fortfarande är ätbar. Det var kallt i frysen men temperaturen hade ju sjunkit, så…

  2. Ok, det verkar vara en kabel upp till huset som har blivit knasig. Så nu står det både kabeltrummor samt en felsökninsbuss utanför. Men elbolaget ansvarar väl för felet fram till huset antar jag… HOPPAS jag. Orkar inte med en enda utgift till…

Leave a Reply

Your email address will not be published.