Det där lilla extra


Jag skrev tidigare en gång om hur man måste förgylla den där tiden du har att spendera i de olika blocken under dygnets 24 timmar. En av mina laster är kaffe; en last som jag delar med många här i skandinavien. Nu är jag ingen gourmet som måste ha det bästa kaffet var gång det ska drickas, nej, jag har tom nyfiket svept i mig kaffe i flertalet länder som har mycket kvar att lära på området. Till och med automatkaffe i olika varianter kan vara gott (förutom en holländsk variant där man laddade apparaten med en smaksirap som då var själva kaffet… inte bra!).

Jag har själv avverkat både billiga bryggare, pressos och perkulatorer men har nu kommit fram till något som har visat sig vara mycket bra, gott och praktiskt; en kapselbryggare från Nespresso. Själva idén är inte unik för Nespresso, det finns flera företag som har valt att portionera kaffet i små vakuumtäta aluminiumkapslar (eller “pods” som de ibland kallas). Fördelen med detta system är att det går mycket snabbt att brygga en espresso, kanske 10 sekunder (40 om man precis har knäppt på maskinen och måste vänta på att den värmer upp) samt att smaken, dvs doseringen, alltid är densamma. Kaffet är dessutom av mycket bra kvalitet och finns i grundutförande i ca 10-12 olika sorter plus vissa tidsbegränsade special editions som dyker upp ibland.

Alltså inget kladd, går snabbt och smakar mycket bra. Kaffet ger dessutom en väldigt bra crema på espresson. Nackdelen är att priset per kopp kaffe blir mellan 2,70kr – 3,50kr, alltså inte mycket pengar i sig, men mycket pengar för kaffe. Någon räknade ut att det blev runt 500kr/kg, inget som man normalt slänger i korgen på ICA alltså. Priset för en bryggare är från runt 1 600kr och uppåt men fram till den sista januari får man 400kr rabatt om man beställer den online hos Nespresso. En sista nackdel är desvärre den största; det finns bara en(!) affär i Sverige som får sälja kaffekapslar men det går givetvis utmärkt att beställa online.

Men lagom till jul fick man iaf lite uppskattning som kund då de skickade 2 lådor choklad för att visa att jag är en sån trogen kund. Johejsan, jag dricker annat kaffe också, men jag gillar verkligen när företag gör det där lilla extra för att få en kund att må bra.

Liknande poster:


5 thoughts on “Det där lilla extra”

  1. Jäkligt snygg är den i alla fall, kaffebryggaren! Sån lyx är aldrig fel om man har råd med det. Jag dricker mest te och väntar på motsvarande innovation på teområdet.

  2. Jag har också funderat på just varför detta inte fungerar på te, men teet ska ju dra ett tag så det blir lite mer komplext att lösa.

    Men för att vara en espressobryggare så är priset ganska så lågt, men det finns ju bryggare för sexsiffriga belopp om man tycker att kaffet smakar bättre då… :)

  3. Pingback: Årets leksak | 2k

Leave a Reply

Your email address will not be published.