Denna förbannade kvotering


Det finns inget som jag avskyr mer än kvotering. Bara att kvotera är att göra problemet värre; vem tusan vill tex sitta i ett styrelserum på andras meriter? Först och främst så förstår jag ju att privatägda företag måste få göra precis som dom vill, det går inte att lagstifta om detta, men jag kan inte heller se hur statliga verk och bolag skulle få bättre kompetens (en oxymoron i det här fallet) med kvotering. Det är ju inte de vassaste knivarna i lådan som rattar den offentliga sektorn idag…

Kvotering är en enda stor flört med [insert excuse here]. Det må gälla kön, sexualitet, handikapp, etnisk tillhörighet eller liknande, och om vi lagstiftar om detta kommer vi snart få det som tidigare kallades för samvetsneger (Hollywoods svar på kravet på att minst en färgad person skulle medverka på vita duken i varje produktion).

Låt tanterna kommer in i styrelserummet, men inte fler än 3 (vi vet väl alla att Three is a crowd när det kommer till kvinnfolk) ;)
Vi kommer nog tillrätta med det här “problemet” då många nystartade företag (läs: småföretag) drivs av kvinnor. Lyckas de få upp företagen i den storlek så att medias radar fångar upp dom så har dom vunnit en delseger. De har givetvis all rätt att i sitt företags intresse anställa folk efter vilket könsorgan de har; det är så framgångsrika företag skapas! ;)

Ett lika dumt fall dök upp här där man annonserade efter brandmän som har HBT-kunskaper (Homo-Bi-Trans). Vad ska det vara bra för? Är våra skattepengar på drift igen?

[Jag hoppas ni uppmärksammar mina sarkasm/ironi-smileys på vissa ställen. Andemeningen är dock vad den låter som…]

Liknande poster:


5 thoughts on “Denna förbannade kvotering”

  1. Inkvotering utan krav pa kompetens ar helt felaktigt.
    Se bara pa Socialdemokraterna som har en helt inkompetet partiledare till folja av inkvotering.

  2. Undrar om universitet och högskolor fortfarande smygkvoterar in personer med lägre betyg? Läste om att Uppsala Universitet hade lite “problem” med detta.

  3. Vad folk lätt förbiser är att för varje person som blir inkovoterad på grund av kön, etnicitet etc så blir en annan, mer kompetent person, bortkvoterad på grund av sitt kön eller sin etnicitet.

  4. Förstår mig inte på de personer som blir inkvoterade. Det måste ju kännas förödmjukande eller så har de inga skamkänslor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.