Dagens blomma till…


Det är inte jag som ska dela ut en blomma utan jag vill bara, mitt i allt ekonomisnack, visa på en sådan där liten notis som ni vet kan hamna i lokalpressen under rubriker såsom “Dagens ros” eller “Dagens blomma”. Jag har tidigare pratat om vikten av att vara trevlig, snäll och generös och att det är vägen till, inte bara mental rikedom, utan även ekonomisk rikedom.

Följande notis fick mig att fundera:

En blomma till:
Den snälla kvinnan…
som lördagen den 11 oktober pratade med mig om prinsessor i kön på Coop och dessutom var så bussig att jag fick en tiokrona som du sa att jag kunde köpa lördagsgodis för. Eftersom vi redan köpt lördagsgodis så vill jag berätta att jag använde den till att åka i helikopterkarusellen i stället! Mamma Fredrika hälsar också!

Elvira Svanbom 5 år i Västbyggeby

Förutom att vara ett sött litet inslag i vardagen för Fredrika och Elvira så får man tänka på vilken följd det fick att denna okända kvinna ägnade någon minut åt att diskutera prinsessor med ett för henne okänt barn och sedan gav henne en 10-krona. Efteråt har mamma Fredrika antagligen haft en diskussion med sin Elvira om vikten av att tacka och de har också tillsammans författat notisen och sett till att den nått lokaltidningen; en inte alltför liten tid för reflektion alltså.

Jag är säker på att om varje person kan få uppleva en daglig dos av medmänsklighet eller “allmänt hyfs” så kommer det att smitta av sig och bli till en snöbollseffekt. Ge denna Elvira en dos av detta under resten av sin uppväxt och jag tror Sverige har en större chans att få uppleva en trevlig medmänniska redo att föra facklan vidare.

För att balansera det här skulle jag kunna lägga in ett exempel på “Dagens tistel” men jag blir bara konfys. I de fall “blommor” skickas så verkar det som att både avsändare och mottagare är trevliga människor. Men om man skummar igenom alla “tistlar” så verkar där både avsändare och mottagare ha problem med att hissen inte går ända upp så att säga. Och det är det här jag menar; idioti föder idioti, vänlighet föder vänlighet.

Det är skillnad på att gå genom livet med ett flin på läpparna än att ständigt gå med en sten i skon.

Så… tillbaka till vardagsekonomin! :)

Liknande poster:


Leave a Reply

Your email address will not be published.