Boktips: Handelsmännen


Boken Handelsmännen var helt ok. Det som jag tyckte är lite förvånansvärt är hur författaren Bo Pettersson kan skriva över 300 sidor företagshistoria utan att repetera sig själv; det måste ligga ett enorm arbete bakom em sådan faktabibel.
Boken tar upp H&M’s resa från starten 1947 med bl.a. kedjan Ur&Penn till dagens (år 2003) klädjätte. Vi får följa med i produktionsled, i plannering av nya marknader och följa både fadern Erling Persson samt sonen och tronarvingen Stefan Perssons tid vid rodret.

Jag kanske är lite arbetsskadad vad gäller Hennes & Mauritz då jag tidigare har suttit som konsult på huvudkontoret i över 1.5år men den här boken rätade ut några frågetecken efter mitt eget lilla äventyr samt att jag också kunde nicka igenkännande ibland åt både arbetssätt, personalhantering och värderingar. Vem visste föresten att Galne Gunnar var ett verk av H&M? Nu vet jag.

Det här är en sådan bok som hamnade i läshögen tack vare en bokrea men just nu ser jag att den kostar 39kr så det är inte så farligt utan rea heller. Köpvärd!

Köp den hos Bokus eller Adlibris

Liknande poster:


3 thoughts on “Boktips: Handelsmännen”

  1. Är det Rich Dad? Roberts teorier? Då gillar vi samma sak du och jag. Vill varmt rekommendera dig Inner Space eller andra företag som håller i seminarier som handlar just om dessa teorier. Gå in på http://seminarieguiden.se/tema/dinekonomi/ och leta runt så hittar du något som kommer att intressera dig. Jag vet av erfarenhet att även Balansekonomi anordnar kul och givande seminarier som handlar just om denna “filosofi”. Charlie är även mycket duktig på att driva föreläsningar. Sist var jag där och då kostade det inte mer än 200kr. Jag älskar bloggar om ekonomi och funderar nästan på att starta en egen. Ni ser ju hur mycket jag skriver ;) Nu ska jag inte skriva mer utan får hoppas att vi ses. Kanske på ett seminarie Lol

  2. Malin: Hojta till om och när du startar din blogg. Ska bli roligt att följa den också! :)

    Sjukpensionären: Mja, det var inte sååå speciellt. Jag var med och designade ett system åt H&M för att hantera de internationella texter som syns på diverse tygetiketter och kartonage. Men jag träffade ju en hel del HM-människor så även om jag själv inte var anställd på H&M så fick man en bra känsla för hur företagsklimatet är.

Leave a Reply

Your email address will not be published.