Jobbig vecka


Det här har varit en jobbig vecka så när söndagen infinner sig ska jag pusta ut… för ett tag iaf. För den som missat den detaljen så är jag i dagsläget arbetslös. Jag saknar ju varken projekt eller pengar, men jag saknar stadig inkomst via anställning så att säga och det håller jag på att rätta till just nu. Ansökningar skickas både till arbetsgivare och A-kassa så vi får se var vi landar där. Jag är inte odödlig ännu så en stadig inkomst är fortfarande en prio.

Sen har jag ju mina kära hantverkare som aldrig dyker upp när de ska. Har tvingats gå upp mycket tidigt varje dag nu i en månads tid för att se till så att jag ser anständig ut ifall de skulle dyka upp (de kan dyka upp kl 07.00, inget konstigt med det). Hittills så har de varit och sågat bort en del av väggen i tvättstugan och rivit bort våtrummsmattan, kört med byggfläktar i några veckor, testat förekomst av fukt (vi hade fukt under mattan!) och sedan så har de gjort något helt annat, för hos oss har de inte varit iaf. Nåja…

Veckan för övrigt har jag försökt att hitta inspiration att jobba med projektet som jag har åtagit mig. Nu är det inte så mycket inspiration som behövs för på fredag SKA jag visa upp för mina kollegor vad jag har gjort sedan sist vi träffades, så det MÅSTE ha gjorts framsteg som verkar betydande. Problemet med systemutveckling är att så mycket sker “under huven” så att det ser ut som om man inte har arbetat ett dugg medans sanningen ligger långt därifrån. Efter så många år i branschen vet jag att man måste slänga på lite visuellt godis också, så att det syns med blotta ögat att det har hänt saker. Så fungerar dom; beställarna! :)

Börsen har ju blivit lite roligare också, få se om gårdagens uppgång håller sig kvar eller om det blir en rekyl tillbaka till botten. Det blev ca +5% i min portfölj igår, men behöver några procent till för att neutralisera den där 8% nedgången jag fick förra veckan.

Tillbaka till arbetet! …

Liknande poster:


Leave a Reply

Your email address will not be published.