Det man inte vet lider man inte av


“Den svarta fredagen” basunerar diverse ekonomitidningar ut. “Det blir värre”, “Det är rejält tungt nu”, “rekordras” och “Förberett för krasch” kan man läsa som rubriker utan att ens behöva scrolla ned något på första sidan av bla dagens industri samt E24.
Jag hoppar över till det som vi vanliga dödliga läser emellanåt; aftonbladet eller expressen. Här pratar man om helgens väder och om att fisar är bra för blodtrycket. Det enda inom synhåll som har något med ekonomi att göra är en artikel om Lyxfällan och hur det har gått för allas våra skuldsanerade deltagare.

Är inte det här ganska skönt? Om jag gör som många andra i sverige och tar mig “dagens aftonbladetsurfning på lunchen” så finns det ingen ekonomisk kris, det existerar inga fallande huspriser, inga besparingar som har kapats med 40%, inget om att börsen har gått ned med 8%.
Dagen efter kommer ändå att gå i vanliga hjulspår, de flesta går till jobbet (ja, fast kanske inte på en lördag), har trevligt med bekanta, äter, bajsar, tittar på tv, sover…

Om jag bara blundar i någon vecka till så kanske det går över? Eller någon månad? Om alla sitter still i båten så slutar den gunga efter ett tag, och man vågar än en gång logga in hos aktiemäklaren och kika på depån. Jag ska ju inte sälja mina långsiktiga investeringar på väldigt länge så varför ska jag bry mig nu? Kommer företagen att gå i konkurs som jag har aktier i? Antagligen inte, så jag försöker bara sitta still i båten. Vad ska jag annars göra? Sälja i botten och som många gör: fundera när kursen stiger -“Hmmm den här aktien har stigit med 200% på 1 månad, den borde jag köpa”. Det vore idioti, men det är tack vare denna okunskap som många kan köpa billiga aktier i en sådan här nedgång.

Jag ska faktiskt snart umgås med en bekant, men först ska jag äta och sedan… så tickar livet på som vanligt. :)

Liknande poster:


2 thoughts on “Det man inte vet lider man inte av”

  1. Jag försöker tanka så mycket aktier jag kan nu efter förmåga. Så länge inte jorden gå under av finanskrisen är det ett jätteläge.

    Bra blogg med välskrivna texter förövrigt! Lägger en länk.

  2. Sjukpensionären: Jag har gjort samma sak, även om jag inte lyckades pricka in samma låga läge som vi har just nu, (jag köpte väl senast för någon vecka sedan) men vem vet egentligen när botten är nådd? Dumt att chansa, det har jag gjort för många gånger när aktierkurser har stigit: mycket vill ha mer och så blir man för girig och förlorar hela uppgången. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.