Chansen att vinna på tipset


Efter att Aftonbladet har knåpat ihop en artikel om vinstchanser på olika lotterier (som du tyvär måste betala för att få se i sin helhet) så sammanställer jag här en lista över de lotter och spelformer som ger mest per satsad krona. Materialet i sin helhet är sprunget ur ett projektarbete av några studenter på KTH (år 2000). Hur den skiljer sig ifrån Aftonbladets vet jag ej, men den som känner för att betala några tior för att ta reda på det kan ju vänligen berätta om detta.

Detta projekt som jag snabbt ska redovisa resultatet av här nedan har som avgränsning att man ska satsa 100.000kr och vinsten ska uppgå till 1miljon kr och kunna erhållas inom 2år.

Den enkla sanningen är att spelet “En chans på tusen” där högsta vinsten är en bil värd 1 050 000 kronor har högst sannolikhet till miljonvinst. Chansen till vinst är 1/21 och spelet arrangeras av Motorförarnas helnykterhetsförbund.

På andra plats kommer Greyhound Racing (Vinn 3) där vinstchansen är 1/31 vid en insats på 100 000 kronor.

Och så tredjeplatsen tillfaller Keno där chansen till högsta vinsten är 1 / 107. Du måste dock fylla i 20.000 kuponger. :)

Nu ska man också ta hänsyn till att många spel är sk slumpspel och de spel där en viss skicklighet spelar in har man ändå bara tagit hänsyn till sannolikheten, så det finns lite parametrar att skruva på för den som kan sin sport/hästar/jockeys/hundar eller vad det nu må vara.

Läs mer här.

Liknande poster:


Leave a Reply

Your email address will not be published.