Boktips: Rich Dad Poor Dad

 

Ok, jag vet! Många känner redan till den här boken men då det var den här boken som startade det hela för mig så vill jag ändå slå ett slag för den. Ja, visst hade jag tankar på hur framtiden skulle bli långt tidigare, men runt år 2001 så läste jag Robert T. Kiyosaki’s bok Rich Dad Poor Dad och hela mitt ekonomiska tankesätt fick sig en omvändning. Det låter ganska religiöst att säga att en bok förändrade ens liv, men den här boken gjorde så pass mycket för mig så att jag är bered att säga så. Den fick mig att förstå det grundläggande tankesättet för hur man ska tänka för att bli rik…

För ca 79kr och en kort tid av ditt liv (ca 260 sidor) så guidar Kiyosaki dig genom skillnaderna i hur rika människor tänker vs fattiga människor och vad det är som gör människor rika (samt fattiga). Även om det finns ett antal konkreta exempel på hur han själv gjorde för att tjäna pengar så är det inte det som är syftet med boken. På amerikanst pedagogiskt vis så bankas ett fåtal idéer in i läsaren om och om och om igen, sida efter sida: prata, repetera, prata, repetera x 2 vilket öppnar för en idé om att boken skulle kunna komprimeras ihop till endast 50 sidor, men ibland är fåniga bakgrundsstories viktiga för pedagogiken! :)

När du har lagt ifrån dig boken så vet du följande:

  • Fattiga människor jobbar för pengar medans rika människor låter pengar jobba åt sig.
  • Fördelarna med passiv inkomst
  • Man blir rik av att tänka som rika och att vara generös. Sparsamhet har inga tydliga paralleller med rikedom (Den som spar han har det han har sparat som jag brukar säga)
  • Varför du är fattig och läser denna bok

Har du råd att låta 79kr stå ivägen för en ekonomiskt oberoende framtid? :)

Köp den hos Bokus eller Adlibris

Liknande poster:


2 thoughts on “Boktips: Rich Dad Poor Dad”

Leave a Reply

Your email address will not be published.